Workshop Percussie en Dans in Senegal - 2016

17 December tot 7 januari 2016-2017

Geïnteresseerd in Afrikaanse djembé-ritmes of Afrikaanse dans?
Nieuwsgierig naar andere leefgewoonten en culturen?
Laat je dan verrassen door een workshop onder leiding van Pape Seck in het hartverwarmende Senegal. Geniet van de eenvoud, hartelijkheid en spontaniteit van de Senegalese bevolking.
Onderga in hartje winter de weldaad van de warmte en energie van dit zonnige land en laat je onderdompelen in het levensritme van de Afrikaanse cultuur.

Pape Seck
Pape Seck, van origine een Senegalese sabar- en djembéspeler, heeft in Senegal bekendheid gekregen met zijn optredens in de band van ‘Thione Seck et Le Raam Daan’.
Pape woont sinds 1991 in Nederland. Hij heeft verschillende stijlen muziek in zijn repertoire: van Afrikaanse ritmes tot wereldmuziek, van Jazz tot experimenteel. Op zijn best is hij tijdens zijn eigen spectaculaire optredens waarmee hij veel mensen weet te vermaken. Als geboren leraar weet hij als geen ander cursisten op zijn gemak te stellen. Een cursus djembé of sabar onder zijn leiding zal daarom een aangename happening worden.

Djembé, DunDun en Sabar
De djembélessen worden georganiseerd in de open lucht. Ze duren anderhalf uur en vinden plaats in de ochtend van maandag tot en met donderdag. Groepsindeling is afhankelijk van het aantal cursisten en het niveau waarop de cursist speelt.

Dans
Van maandag tot en met donderdag vindt in de namiddag de anderhalf uur durende dansles plaats. De dansers hebben inmiddels ervaring opgedaan met les aan Nederlanders.

Geen zin in trommelen of dans, maar toch graag naar Senegal?
De ervaring heeft ons geleerd dat deze reis ook leuk en ontspannend is voor mensen die niet aan de workshop willen meedoen.
Het workshophuis ligt op 3 minuten afstand van de Atlantische oceaan. Tevens is het vanuit Somone in Senegal goed mogelijk excursies te ondernemen.

Senegal
Senegal is voor Europeanen een open en toegankelijk land. Met een beetje Frans redt men zich aardig. Het land is ongeveer 5 keer zo groot als Nederland en telt 9 miljoen inwoners. Hiervan leeft ongeveer 2 miljoen in Dakar. Senegal behoort tot de 10 armste landen van de wereld. Maar door zijn sociale structuur behoort het tot een van de veiligste ontwikkelingslanden. Steeds meer Europeanen brengen er hun vakantie door. De vliegreis duurt slechts 6 tot 7 uren. Met name in de wintertijd is het er aardig toeven: elke dag goed weer met een gemiddelde temperatuur van 25° C. Het tijdsverschil met Nederland is een uur. Er is geen visum nodig. Wel een geldig paspoort, dat nog minstens zes maanden geldig is na terugkeer.

Somone
80 kilometer onder Dakar ligt Somone. Een dorpje aan de Kleine Kust. Een oase van prachtige rustige stranden aan de Atlantische oceaan. De omgeving kenmerkt zich door het silhouet van de legendarische baobabs.
Het workshophuis ligt aan de rand van Somone op 3 minuten lopen van het strand met zijn prachtige oceaanrollers. Het dorp geeft een goede indruk van het Afrikaanse leven: de timmerman zet buiten zijn handgetimmerde meubels in elkaar, de plaatselijke smid last voor zijn huis de hekwerken van de huizen uit de buurt, de schoenmaker heeft zijn werkplaats geïnstalleerd aan de kant van de weg, de dorpse slager heeft zijn kraam ingericht onder een grote tak van een boom.

Excursies
De workshop is zo opgezet, dat er tijd overblijft voor het maken van excursies.
Zeker de moeite waard, zijn;

  • Het indrukwekkende Gorée, een eiland voor Dakar dat vanwege zijn strategische ligging een kostbaar bezit was voor menig Europees land. De naam is een verbastering van ‘Goede Reede’, waaraan ook het Zeeuwse eiland Gorée zijn naam te danken heeft. Van hieruit vond de slavenhandel naar Amerika plaats.
  • Parc Nationale du Delta du Saloum; een park van 800 vierkante kilometer met mangrovebossen, wilde dieren en veel vis.
  • Zelfs een excursie naar Saint Louis, de hoofdstad in de tijd van de franse overheersing, en Gambia behoren tot de mogelijkheden.

Vaccinaties
Het wordt aangeraden zich te laten inenten tegen gele koorts, hepatitis-A en DTP. Gele koorts is verplicht. Een Cholerastempel wordt sterk aanbevolen.
Voor informatie omtrent vaccinaties en malaria-medicatie kan men terecht bij de plaatselijke GG&GD.
Zie ook www.ggdreisvaccinaties.nl

Kosten

  • 17-12-2016 tot 7-01-2017 (3 weken)
    Prijs is exclusief vliegticket Iberia): €1000,-
  • 23-12-2016 tot 7-01-2017 (2 weken)
    Prijs (exclusief vliegticket Iberia): €750,-

Bij de kosten zijn inbegrepen overnachtingen, maaltijden, workshops en het vervoer bij aankomst en vertrek van en naar het vliegveld in Dakar.
Niet inbegrepen zijn de kosten voor vliegticket, drinken en excursies. Voorts dient rekening te worden gehouden met een zelf af te sluiten reisverzekering, annuleringsverzekering en kosten voor vaccinaties.

Behoefte aan meer informatie over Senegal?
Er zijn reisgidsen verkrijgbaar bij de boekhandel, bibliotheek of ANWB. Ze geven een goed beeld van het leven in Senegal,o.a.:

De informatiemiddag voor de groep die definitief meegaat is zondag 5-6-2016 van 14.00-16.00 uur

Voor opgave bel naar Pape Seck of Irma Mollink: 050-3187550

NL 92 INGB 000 567 9 654
tnv A. Seck
Klaas Schipperlaan 45, Groningen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pape Seck
Klaas Schipperlaan 45
9731 KC Groningen
T 050 318 7550
Stuur een bericht

Senegal

senegal 600